ŽIVALSKI MOTIVI OSVAJAJO MODO

Pred časom so oblačila preplavili rožni vzorci, ki so v modi še vedno velik trend, tudi v prihajajočih kolekcijah leta 2015. Nežnim cvetovom ter listnim motivom pa so se pridružile še prikupne živali, ne samo njihovi vzorci, ampak celotni motivi. Oblikovalci so tako v novih kolekcijah uporabili potiske ter našitke živali, tako realistične kot tudi pravljične in abstraktne.

Antonio Marras je na voluminozne kroje dodal motiv skrivnostih ter ogroženih volkov. Poigraval se je s simetrijo ter asimetrijo potiskov, zgornjim dolgim delom oblačil dodal široke rokave, spodnjim oblačilom pa pripisal različno dolžino. V kolekciji so izstopali tudi dolgi poloverji, ki so glavni in najvpadljivejši kosi stylinga. Seveda na njih kraljuje motiv volka, družbo pa mu delajo različni ostali vzorci.

AntonioMarras voomDolce & Gabbana sta preteklim kolekcijam pod zgodovinskim vplivom dodala še motive pravljic. Tudi modna revija kolekcije za jesen in zimo 2014-15 je bila skrivnostna in pravljična. Na oblačilih se združujejo tople in hladne barve in ustvarjajo večne in vpadljive konstraste. Prefinjenim krojem sta oblikovalca našila pravljične motive veveric, ježkov, sov ter drugih ptic. Kristali so jim delali družbo, kolekciji pa dodali prefinjenost in glamur.

dolce&gabbana voomdolce&gabbana voom1 dolce&gabbana voom2 dolce&gabbana voom3

 

Tudi Stella Jean je izstopala iz povprečja. Svojo kolekcijo je obogatila z motivi ptic ter perja. Oblikovalka ni pozabila na voluminozne kroje, plastenje, kontrste toplih in hladnih barv ter pletenine.

Stella Jean voomSeveda pa ne smemo pozabiti na sloviti in vedno unikaten Kenzo ter njihovega tigra. Motiv priljubljene velike mačke najdete tudi v novih kolekcijah za pomlad in poletje 2014, ne samo na oblačilih, pač pa tudi na priljubljenih modnih dodatkih.

Kenzo voom Kenzo1 voom

Fotografije: Imaxtree

Oblikovanje: VOOM

S. C.

admin